dimecres, 2 de setembre del 2009

Com ens hem de rentar les dents?

Aquesta va ser una altre de les activitats que vam realitzar durant el curs: gravar un vídeo en grup.
La única condició que havia de tenir aquest vídeo era que havía de ser educatiu, és per això que vam triar el tema de la higiene dental, un aspecte important durant l'etapa d'infantil i que malauradament els infants no tenen molt en compte.
-Primer vam realitzar el guió del vídeo: en quantes parts estava dividit, qui gravava, l'escenari que utilitzariem, la música, la veu,...
- A continuació ja vam passar a la gravació
-Per tal d'editar el vídeo vam utilitzar el windows movie maker.
-Vam enganxar el diversos fragments retallant posteriorment les parts que no voliem.
-Seguidament vam posar la veu.
-A continuació els efectes corresponents.
-Com a final vam incloure una diapositiva amb el nom de totes les membres del grup.

Degut a un problema del format no vam poder penjar el vídeo i per tant mostrar-lo a les nostres companyes.

Informació a la xarxa, copiar i enganxar i el guiatge de treballs

Com he dit anteriorment, les últimes sessions de classe les vam dedicar a preparar el treball en grup.
El nostre grup vam treballar el tema sobre la informació a la xarxa, copiar/enganxar i sobre el guiatge de treballs. El treball el vam dividir en sis parts, aquelles que vam considerar més importants. Aquestes parts són:
-Les qüestions plantejades en el guió i les d'elaboració pròpia.
-La wikipedia
-Articles sobre copiar/enganxar i la wikipedia
-Notícies sobre la wikipedia
-Aplicacions didàctiques
-Un joc (JClic)
En aquest treball ens centrem sobretot en els problemes que comporta el copiar i enganxar, què ho fa i quines solucions es poden dur a terme.
Parlem també sobre internet i principalment les fonts fiables com pot ser la wikipèdia(el seu funcionament, la política que segueix,...)
Cóm podem utilitzar la xarxa de manera correcta? aquesta és una de les preguntes que contestem en el nostre treball.
Com a punt i final al nostre treball vam realitzar un joc per tal de posar a prova a les nostres companyes i saber si havien quedat clars els conceptes que haviem explicat sobre la wikipèdia durant la sessió.
Ens vam centrar en la wikipèdia ja que, com hem dit anteriorment vam considerar que era un dels temes més complicats.
Per a concloure m'agradaria dir que va ser un treball una mica complicat per a nosaltres ja que vam tractar temes que en un primer moment costaven d'entendre i d'entrer-hi. Haig de dir ,però, que al final l'esposició va sortir prou bé, tot i que la Loles ens va ajudar en determinats moments per què les companyes poguéssin entendre millor les explicacions.

31 de març

Durant la sessió del dimarts 31 de març, vam estar veient el vídeos que les nostres companyes de classe van realitzar.
A continuació vam estar mirant amb la Loles tots els aspectes treballats a l'aula i que podrien sortir a l'examen final.
La classe següent va estar dedicada a exposar el nostre treball grupal.
La veritat és que va ser una mica complicat poder explicar aquell tema de manera que tothom ho pogués entendre, ja que requeria la utilització de paraules molt tècniques i desconegudes per la majoria de nosaltres. Com a valoració general, però crec que ens en vam sortir prou bé i les companyes es van quedar amb una idea prou clara.

Treballs i entrevistes (25 de març)

Al llarg de les següents sessions vam estar treballant els treballs per grups assignats per la Loles. El nostre grup estava compost per la Gemma Bosch, l'Amalia Domenech, Maria Roca, Marta Sentís i jo (Natalia Turmo). Ens va tocar el tema 2: La informació a la xarxa, el copiar/enganxar i el guiatge dels treballs.
Durant aquells dies ens vam dedicar a cercar la informació i posteriorment a seleccionar i contrastar la més important o a destacar.
La Loles també va anar realitzant diverses entrevistes als deferents grups per tal de veure com portàvem la tasca i per tal d'orientan-se en cas que fos necessari.

Google Docs (12 de març)

Amb el teu compte de Gmail pots accedir al google docs i disfrutar de les opcions que et brinda.
El Google docs et permet:
-Fer fulls de càlculs
-Presentacions
-Compartir els teus documents amb els usuaris que tu vulguis
-Processar textos
S'ha de tenir en compte que per contactar amb d'altres usuaris i compartir la teva informació cal anar a: compartir el document-seleccionar el document-convidar a col.laboradors (aquí hem d'introduir l'e-mail de les persones amb les quals volem compartir el document)- finalment clicar aceptar.